miércoles, 27 de julio de 2016

A temps de practicar la ‘Slow Startup’

Acabes d’endegar un negoci? Tens al cap un nou projecte professional? 
Estàs a temps de practicar la ‘Slow Startup’.

Fa uns dies comentàvem que abordaríem tres conceptes que et poden ser de gran ajuda si estàs en la fase més incipient del teu projecte professional, a més a més tens pocs mitjans per finançar-lo i (a sobre!) ets nova en això de l’emprenedoria. 

El primer consell és que t’acostis a entitats que impulsen l’emprenedoria i acompanyen els seus usuaris en tot el procés de construcció de la StartUp (Barcelona Activa, Asodame, Fidem...) i t’informis de com et poden ajudar.

Abans, però, et presentem tres conceptes dels que sentiràs parlar i t’ajudaran a decidir el teu model de negoci o (com a mínim) el teu model de financiació:  #SlowStartUp, #Bootstrapping i #Crowdfunding.  A més a més, perfectament acoblables i compatibles entre ells.

Comencem per l’Slow StartUp

Aquesta disciplina és ideal per a tothom i ha estat practicada per grans empreses d’èxit, però (sobre tot) és l’opció més sensata per a noves emprenedores amb una idea clara de negoci però poca experiència o formació en treball per compte propi.  Es tracta de renunciar al ràpid  creixement i competitivitat de la teva Startup a favor d’un projecte cuinat a foc lent, 
foto: 'La Fotogràfica' Marta Fàbregas
pas a pasamb una perspectiva a llarg termini que et permetrà un munt d’avantatges:  assossegar el creixement; rebaixar l’angoixa; disposar d’un còmode marge de maniobra; formar-te en les millors estratègies de negoci sobre la marxa sense renunciar a endegar el teu projecte; conciliar!!!






La teva empresa serà, doncs, com un camp de proves, un punt de partida sobre el que anar treballant i redefinint estratègies.  

Ara bé!  Hi ha quatre requisits que no et podran faltar en aquesta ‘aventura serena’:  
1.- hauràs de fer oïdes sordes a molts cànons establerts sobre l’èxit empresarial.
2.- hauràs de renunciar a 'enamorar-te' del teu Business Plan i tenir ‘cintura’ per respondre als diferents escenaris.
3.- hauràs d’esperar força abans no transformis el teu treball en beneficis econòmics.  
4.- en definitiva, hauràs de disposar d’altes dosis de paciència i d’autocontrol.   

Recorda que les corredores de fons s’enfoquen a l’èxit planificant el recorregut a llarg plaç (pla d’empresa), calçant les millors esportives (formació), i entrenant en grup (Xarxa!).  Si ets disciplinada, no et caldrà la sort! 

Ready,steady, go!

Proper post:  El Bootstrapping o com emprendre amb pocs mitjans

Susana Garcia
Coimpulsora de la Xarxa de Dones Emprenedores de Sant Cugat

On he trobat la inspiració per escriure aquest post:








No hay comentarios:

Publicar un comentario